Syntetisk fremstilt. Er 130-200 ganger søtere enn vanlig sukker. Inneholder ingen kalorier.
Bruksområde
Brukes i eksempelvis brus, saft, energidrikker, andre søte drikker, tyggegummi, lett yoghurt- og kvarg, proteinbarer og proteinshake.
Kjente helserisikoer
Fra enkelte hold har det blitt reist mistanker om helserisiko knyttet til denne tilsetningen. Det pekes blant annet på mangler ved forskningen på sikkerhet. Både USA og EUs næringsmiddeltilsyn, EFSA, har imidlertid vurdert at tilsetningsstoffet er trygt, EFSA senest i en evaluering i 2000. Akkurat nå (2023) gjennomfører EFSA en ny sikkerhetsevaluering av kunstige søtningsmidler, blant annet acesulfame-K, hvor man ser på forskningen som har fremkommet siden forrige evaluering.
Tilsetningsstoff vi mener det finnes nok faresignaler og underlag på, til at man bør holde seg unna stoffet i sin helhet. Det synes vi forøvrig matvarebransjen burde også.