Viltgryte med hjort og mørkt øl
Over 1 time
Ingredienser
Fremgangsmåte
En varmende viltgryte hører høsten til, her er vår favoritt!
Steg 1
Skjær hjort entrecote i biter på ca. 4x4 cm, og rull bitene i hvetemel. Brun bitene på alle sider, i litt olivenolje, og ta kjøttet ut av gryten.
Steg 2
Grovhakk løk, gulrot og selleri, og surr på medium varme i litt smør. Tilsett grovhakket sellerirot, timian, rosmarin, salt og pepper. Surr i noen sekunder.
Steg 3
Tilsett deretter tomatpuré og la surre i 2-3 minutter.
Steg 4
Ha kjøttet tilbake i gryten, og hell over mørkt øl og storfekraft. Tilsett laurbærblad og litt sukker, og kok opp. La putre med lokk i ca. 2 timer. Rør en gang iblant.
Steg 5
Fisk ut laurbærbladet og la putre i ca. 30 minutter til, uten lokk. Smak til med salt, pepper, og eventuelt sukker. Rør ofte.
Steg 6
Servér over potetmos.