Klassiske pannekaker
30min - 1t
Ingredienser
Fremgangsmåte
Man blir aldri for voksen for pannekaker! De er perfekt til mellommåltid, frokost eller kveldsmat – med søt topping som syltetøy eller sukker, men også en mer syrlig variant med for eksempel ost eller skinke. Dette er vår favorittoppskrift på klassiske pannekaker og du kan velge mellom fine eller litt grovere pannekaker.
Steg 1
Smelt smør i en kjele og smelt litt ekstra til steking senere.
Steg 2
Pisk sammen egg og sukker og tilsett smør og melk.
Steg 3
Rør inn hvetemel til du har en glatt pannekakerøre. (Hvis du lager grove pannekaker tilsett havregryn og sammalt hvetemel og kjør det sammen med en stavmikser.)
Steg 4
La røren stå og hvile i en ½ times tid.
Steg 5
Varm en stekepanne og pensle den med litt smeltet smør. Stek pannekakene 1 minutt på hver side på høy varme. Server med ditt favoritt syltetøy, sukker eller ønsket topping!