Vegetar Bibimbap med sesamstekt sopp
30min - 1t
Ingredienser
Fremgangsmåte
Bibimbap er en populær koreansk matrett. Bibim kom fra verbet bibida som betyr blandet sammen, og bap betyr ris.
Her er vår lettvinte, vegetariske variant.
Steg 1
Ris:
Kok risen (2 deler vann til 1 del ris
). Skyll risen med en sil. Ha vann og ris i en kjele og kok opp. Sett deretter på et lokk, skru ned varmen og la det småkoke til vannet er absorbert.
Steg 2
Lynsyltet rødløk:
Skrell og strimle rødløken. Press over saften av limen, rør sammen med litt salt og la stå. Rør rundt igjen etter ca. 5 minutters tid så er det klart.
Steg 3
Saus:
Rør sammen alle ingrediensene til sausen.
Steg 4
Chiliristet pak choi:
Stek pak choien i en varm stekepanne sammen med litt olje i 1-2 minutter. Krydre med chiliflakes og litt salt.
Steg 5
Sesamstekt sopp:
Tilsett soppen i en varm stekepanne sammen med 2 ss nøytral olje. Når soppen har fått god farge, tilsett soyasaus, sesamolje, sesamfrø og la det koke inn i soppen.
Steg 6
Rå grønnsaker:
Kutt grønnsakene som skal serveres rå.
Steg 7
Egg:
Stek 4 speilegg. Du vet hvordan du liker de best — vi elsker en rennende plomme som får sauset til risen litt.
Steg 8
Servering:
Legg ris i en bolle og topp med de stekte grønnsakene, de rå grønnsakene og lynsyltet rødløk. Topp med dressingen og speilegg.