Vegansk sitruskake med Kogurt
30min - 1t
Ingredienser
Fremgangsmåte
En utrolig saftig og myk kake, som er like lett å lage som den er å like. Den gode konsistensen
kommer av Kogurten i deigen, og sammen med det litt syrlige hintet av både appelsin, sitron og lime resulterer det i en mild og god kake som kommer til å glede både store og små.
Steg 1
Vask sitrusfruktene og tørk godt av. Finriv skallet, og press juicen.
Steg 2
Gni sammen sukkeret og sitrusskallet for å frigi de aromatiske oljene i skallet.
Steg 3
Rør sammen Kogurt naturelle, olje, sukkerblandingen, appelsinsaft, sitronsaft og limesaft
Steg 4
I en mindre bolle vend sammen hvetemel, vaniljesukker, natron, bakepulver og salt.
Steg 5
Rør sammen melblandingen og Kogurtblandingen til du har en jevn deig.
Steg 6
Ha over i en bakepapirkledd form og stek på 180 grader, i ca. 25-30 minutter.
La kaken avkjøle ca. 5 minutter i formen, før den avkjøles helt på rist.
Steg 7
For å lage glasuren rører du sammen appelsinsaft, vanilje og melis. Ringle over avkjølt kake.
Tips!
Ønsker du en syrligere glasur kan du bytte ut halvparten av appelsinsaften med sitronsaft.