Traybake med rotmiks, epler og svin

30min - 1t

Traybake med rotmiks og svinenakke staende

Ingredienser

4 porsjoner

Fremgangsmåte

Her kommer en skikkelig god og fargerik høstrett perfekt for hverdagsmiddagen med familien. Den har få ingredienser, lett å lage og er full av smak!

Steg 1

Vask og skrell epler, knollselleri, pastinakk, beter, poteter og rødløk. Potetene og eplene trenger ikke å skrelles om de har fint skall. Del i båter og legg over i en bakepapirkledd langpanne eller ildfast form.

Traybake med rotmiks steg for steg 1

Steg 2

Skrell det ytterste skallet av hvitløken og kutt av toppen, så du ser de individuelle båtene. Dryss over rosmarin, timian, salt og pepper, og ringle over olivenolje. Vend godt sammen. Stek på 200 grader i ca. 20 minutter.

Traybake med rotmiks Stories steg for steg 2

Steg 3

Skjær svinenakken i koteletter med samme tykkelse, og brun i litt olivenolje på medium/høy varme i ca. 1 minutt på hver side. Krydre med salt og pepper mens du steker.

Steg 4

Ta formen ut av ovnen og legg kotelettene over grønnsakene. Sett formen inn i ovnen igjen, og stek i ytterligere ca. 15 minutter, til kotelettene er gjennomstekte. Pynt med fersk timian om ønskelig.

Traybake med rotmiks steg for steg 3

Tips! Er du glad i blåmuggost er det kjempegodt å smuldre litt av det over formen rett før servering.

Produkter brukt i oppskriften

Andre middager