Traybake med rotmiks, epler og svin
30min - 1t
Ingredienser
Fremgangsmåte
Her kommer en skikkelig god og fargerik høstrett perfekt for hverdagsmiddagen med familien. Den har få ingredienser, lett å lage og er full av smak!
Steg 1
Vask og skrell epler, knollselleri, pastinakk, beter, poteter og rødløk. Potetene og eplene trenger ikke å skrelles om de har fint skall. Del i båter og legg over i en bakepapirkledd langpanne eller ildfast form.
Steg 2
Skrell det ytterste skallet av hvitløken og kutt av toppen, så du ser de individuelle båtene. Dryss over rosmarin, timian, salt og pepper, og ringle over olivenolje. Vend godt sammen. Stek på 200 grader i ca. 20 minutter.
Steg 3
Skjær svinenakken i koteletter med samme tykkelse, og brun i litt olivenolje på medium/høy varme i ca. 1 minutt på hver side. Krydre med salt og pepper mens du steker.
Steg 4
Ta formen ut av ovnen og legg kotelettene over grønnsakene. Sett formen inn i ovnen igjen, og stek i ytterligere ca. 15 minutter, til kotelettene er gjennomstekte. Pynt med fersk timian om ønskelig.
Tips! Er du glad i blåmuggost er det kjempegodt å smuldre litt av det over formen rett før servering.