Tagliatelle alla Sorrentina
Under 30 min
Ingredienser
Fremgangsmåte
En skikkelig feelgood pastarett med røtter fra Sorrento. Tagliatelle alle Sorrentina består av få ingredienser, så her kommer virkelig kvaliteten på råvarene til å skinne. Retten er allsidig og kan spises "al forno" i ovnen med ost på toppen eller "rå" med fersk mozzarella, kuttede tomater, litt olivenolje og salt på varme sommerdager.
Steg 1
Finhakk hvitløk og del cherrytomater i to.
Steg 2
Surr finhakket hvitløk lett i olivenolje sammen med cherrytomatene i ca. 5 minutter, bruk medium varme. Mens du lager sausen, koker du tagliatellen i godt saltet vann i 5-6 minutter, og setter til side.
Steg 3
Ha glasset med pastasaus over cherrytomatene, og la putre i noen minutter. Riv mozzarellaen i mindre biter, og vend inn i sausen sammen med basilikum. Vend deretter inn tagliatellen. Servér med et dryss fersk basilikum.
Tips!
Er du ekstra glad i ost kan du servere retten «al forno». Etter at du har vendt pastaen inn i sausen, overfører du den til en smurt ildfast form og strør over ekstra mozzarella. Sett formen i ovnen på 225 grader i ca. 10 minutter.