Strata
Over 1 time
Ingredienser
Fremgangsmåte
Strata er amerikansk ovnsrett med røtter tilbake til 80-tallet. Vi har gjort en moderne vri på klassikeren som passer perfekt til frokost- eller brunsjbordet.
Steg 1
Skjær loff i terninger, og sett til side. Kutt løk og kokt skinke, og surr i litt smør på lav til middels varme. Tilsett spinat og surr et par minutter til bladene faller sammen. La avkjøle et par minutter, og vend sammen med loffbitene i en stor bolle. Riv osten, og vend inn.
Steg 2
Smør en ildfast form med litt smør, og fordel loffblandingen jevnt utover. Skjær tomater i to, og strø over formen.
Steg 3
Pisk sammen melk, fløte, og fire av eggene. Smak til med salt og pepper. Hell melkeblandingen over formen, og dekk til. Sett i kjøleskapet og la trekke i minst 1 time, gjerne over natten.
Steg 4
Stek på 175 grader i 30 minutter. Ta formen ut, og lag seks små groper i strataen. Knekk ett egg i hver grop, og stek i ytterligere 25-30 minutter. La avkjøle i ca. 5 minutter før du serverer.
Tips!
Varier gjerne med forskjellige typer lyst brød, for eksempel fransk landbrød eller brioche.
Ønsker du et ekstra kick må du gjerne krydre med litt timian, oregano eller chiliflak når du steker løk og skinke.