Spinatsuppe med Vesterhavsost-chips
Under 30 min
Ingredienser
Fremgangsmåte
Å lage suppe fra bunnen av er både enklere og mindre tidkrevende enn man kanskje skulle tro! Her har vi laget en supergod og næringsrik suppe med vår økologiske spinat, som faller i smak hos selv de minste i familien. Vi topper denne varmende og deilige suppen med chips av vår smaksrike Vesterhavsost, men den er også nydelig med kokte egg og hjemmelagede frøknekkebrød!
Steg 1
Varm olivenolje i en tykkbunnet kjele, finhakk løk og hvitløk og surr på medium til lav varme til løken er blank.
Steg 2
Ha over spinat og surr et par minutter, til spinaten har falt sammen.
Steg 3
Rens og del brokkolien i mindre biter, bruk gjerne også stilken. Ha brokkolien over i kjelen, og hell over grønnsakskraft. La koke i ca. 5-10 minutter, eller til brokkolien er mør, dette vil variere på størrelsen av brokkolibitene.
Steg 4
Når brokkolibitene er møre tilsetter du fersk basilikum og muskat. Kjør suppen glatt med en stavmikser, og smak til med salt og pepper. Jeg brukte 1 ts salt, men dette vil variere ut ifra hvilken kraft du bruker.
Steg 5
Skjær skorpen av osten. Riv osten uten skorpe og lag små hauger på et bakepapirkledd stekebrett, ca. 1 ss per haug. Stek på 200 grader i ca. 8 minutter, til osten er smeltet og gylden rundt kantene. Avkjøl.
Steg 6
Har du lyst å forme ostechipsen lar du den kjøle et par minutter til den er fast men tøyelig, ikke vent for lenge, da vil den bli helt fast.
Steg 7
Bøy ostechipsen til ønsket form, la så avkjøle helt. Jeg la den over en bakepapirkledd trepinne for å hjelpe til med formingen.
Steg 8
Servér gjerne med et dryss chiliflak for ekstra kick, en snurr syrlig yoghurt naturelle og fersk basilikum.
Tips! Suppen kan helt fint lages et par dager i forveien og oppbevares i kjøleskapet, eller fryses og varmes opp en dag du trenger en rask middag.