Sommerpizza på tre måter

Over 1 time

sommerpizza på tre måter, stående

Ingredienser

6 små pizzaer

Fremgangsmåte

Små pizzaer som er perfekte til apertiffen på terrassen i sommer! Disse pizzaene kan du lage i ovn, gjerne med pizzastein eller bakestål, på grillen eller i pizzaovn. Vi har laget tre forskjellige smaker, men her er det bare å bruke fantasien og det du liker best!

Steg 1

Rør ut 15 g fersk gjær (ca. 1/3 pakke) i 3 dl lunkent vann og 2 ss olivenolje.

Steg 2

Tilsett mel og salt og elt deigen i 12 minutter. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin.

Steg 3

Del deigen i 6 like store deler og rull til boller. Legg deigbollene på et bakepapir og dekk til med plastfolie. Sett det til å kaldheve i kjøleskapet i minimum 24 timer. Ved å kaldheve pizzadeigen får man frem ekstra god smak i pizzaeigen, men har du liten tid kan den også heve i romtemperatur i ca 45 minutter.

Husk å ta ut deigen ca 1 time før du skal bake ut pizzaene, så de får kommet opp til romtemperatur.

Steg 4

Rør sammen 150 g rømme med 1 fedd revet hvitløk, 1 ts tørket oregano og smak til med salt, nykvernet sortpepper og litt sitronsaft. Dette er den hvite sausen til pizzaene.

Steg 5

Bak ut pizzaen for hånd med litt mel.

Steg 6

Smør ut sausen (2 røde og 4 hvite) på pizzaene og topp med revet Vesterhavsost. Pass på å holde kantene «rene» fra ost og saus så pizzaen får en fin skorpe.

Steg 7

Stek i forvarmet ovn på 240°C i 10-12 minutter, gjerne på steinplate eller bakestål om du har det.

Topp med ønsket topping, del opp i biter og server.

Tips! Har du pizzaovn eller andre steke- eller bakealternativ, stek til osten «bobler» skikkelig i midten av pizzaen og kanten begynner og få fin farge!

Oppskriften lager 3 store pizzaer om du vil lage de i vanlig størrelse.

Produkter brukt i oppskriften

Andre oppskrifter