Sommerpasta

Under 30 min

Sommerpasta staende

Ingredienser

Ca. 3-4 porsjoner

Fremgangsmåte

I denne sommerlige pastaretten får tagliatelle selskap av en fyldig ostesaus med vår egne smaksrike Vesterhavsost, aromatisk ruccola, fersk timian og frisk sitron. Topp med pistasjenøtter for ekstra crunch! En enkel, smakfull og kjempegod pastarett som blir klar på under halvtimen. Perfekt for lange varme sommerdager.

Steg 1

Kok tagliatelle i godt saltet vann i 5-6 minutter.

Steg 2

Lag saus mens pastaen koker.
Smelt smør i en tykkbunnet kjele, finhakk hvitløk og surr i ca. 1 minutt.

Sommerlig pasta steg for steg1

Steg 3

Rør inn hvetemel, og surr under omrøring et par minutter. Spe med matfløte og kraft, og kok opp. La putre i et par minutter til sausen begynner å tykne, og rør inn sitronskall og timianblader.

Sommerlig pasta steg for steg 2

Steg 4

Riv osten, og rør inn i sausen. Smak til med salt og pepper. Vend inn ruccola, deretter tagliatelle, og strø over finhakkede pistasjenøtter.

Sommerlig pasta steg for steg 3

Produkter brukt i oppskriften

Andre middager