Sommerpasta
Under 30 min
Ingredienser
Fremgangsmåte
I denne sommerlige pastaretten får tagliatelle selskap av en fyldig ostesaus med vår egne smaksrike Vesterhavsost, aromatisk ruccola, fersk timian og frisk sitron. Topp med pistasjenøtter for ekstra crunch! En enkel, smakfull og kjempegod pastarett som blir klar på under halvtimen. Perfekt for lange varme sommerdager.
Steg 1
Kok tagliatelle i godt saltet vann i 5-6 minutter.
Steg 2
Lag saus mens pastaen koker.
Smelt smør i en tykkbunnet kjele, finhakk hvitløk og surr i ca. 1 minutt.
Steg 3
Rør inn hvetemel, og surr under omrøring et par minutter. Spe med matfløte og kraft, og kok opp. La putre i et par minutter til sausen begynner å tykne, og rør inn sitronskall og timianblader.
Steg 4
Riv osten, og rør inn i sausen. Smak til med salt og pepper. Vend inn ruccola, deretter tagliatelle, og strø over finhakkede pistasjenøtter.