Smørbrød med reinsdyrstek
Over 1 time
Ingredienser
Fremgangsmåte
Har du rester av steik til overs fra middagen i går? Så flaks! Da kan du lage deg et skikkelig godt smørbrød til lunsj, eller middag i dag! Panneristet surdeigsbrød med et tykt lag aioli, delikat ruccola og vår egne nydelige reinsdyrstek toppes med smørstekt sopp og økologisk løk. Blir det egentlig bedre?
Steg 1
Skrell løk, og del i båter. Del gulrot i store biter. Ha grønnsakene over i en ildfast form, sett til side.
Steg 2
Gni inn steken med salt og pepper, ha smør i en panne, og brun steken på alle sider på høy varme.
Steg 3
Legg steken i formen sammen med grønnsakene. Sett et steketermometer i den tykkeste delen av steken. Fyll på med vann.
Stek på 125 grader i 1,5-2 timer. Steken er rosa når termometeret viser 65 grader.
Steg 4
Ta steken ut av ovnen og la den hvile ca. 15 - 20 minutter før du skjærer i den. Klipp av hyssingen rundt steken når du er klar for å servere.
Steg 5
Skjær tykke skiver av landbrødet, smelt smør i en stekepanne og stek skivene gylne på middels varme. Ta skivene ut av stekepannen og sett til side.
Steg 6
Skjær sopp i skiver og løk i strimler. Ha en klatt smør i stekepannen, og stek sopp og løk gylne på middels varme. Smak til med salt og pepper underveis.
Steg 7
Bre aioli over brødskivene, topp med ruccola, og legg over skiver av reinsdyrstek. Ha til slutt over stekt sopp og løk.
Tips!
Stekesjyen er perfekt å lage saus av, men vannet i oppskriften kan reduseres litt om du ikke har tenkt å lage saus. Litt vann er like vel lurt å bruke, så kjøttet ikke tørker ut under steking.