Sjokoladekake med rødbeter
Over 1 time
Ingredienser
Fremgangsmåte
Steg 1
Del rødbetene i mindre biter, og kjør sammen i en foodprocessor eller en sterk blender til du har en grov puré. Er rødbetene vanskelig å få sammen kan du tilsette litt vann, begynn med én teskje og se hvor mye du trenger. Sett til side puréen mens du lager resten av kakerøra.
Steg 2
Vend sammen hvetemel, bakekakao, bakepulver og natron. Sett til side.
Steg 3
Smelt smør i en tykkbunnet kjele, avkjøl et par minutter og rør så inn sukkeret, og eggene.
Rør sammen melblandingen og smørblandingen, og vend deretter inn rødbetene og lettrømmen.
Steg 4
Vend inn sjokoladedråper til slutt.
Ha deigen over i en bakepapirkledd brødform, og stek på 175 grader i ca. 50 -55 minutter.
Steg 5
La kaken avkjøle ca. 10 minutter i formen, og overfør deretter til rist for å avkjøle helt.
Smelt sammen sjokolade og smør, og ringle over avkjølt kake.
Har du lyst på en ekstra fruktig sjokoladekake kan du strø over litt bringebærpulver ved servering. Det er både deilig og dekorativt, og bringebær er nydelig sammen med rødbeter!