Sitronglaserte gulrøtter med ristede solsikkefrø og sprø urtebrødkrum
Under 30 min
Ingredienser
Fremgangsmåte
Steg 1
Stek brødkrum sammen med 2 ss Kolonihagen meierismør med havsalt i en stekepanne til den har fått en gylden farge. Bland sammen med ristede solsikkekjerner, revet skall av en halv sitron og finhakket persille. Smak til med salt og pepper.
Steg 2
Skrell eller vask gulrøttene og skjær dem i to på langs. Kok opp en kjele med godt saltet vann (ca 1 ts per liter vann) og kok gulrøttene i 3 minutter og hell av vannet.
Steg 3
Ha gulrøttene over i en stekepanne og stek på middels høy varme sammen med smør. Når de har fått en god stekefarge (ca 5 minutter), press over saften av sitronen og ha over litt grovkvernet pepper.
Steg 4
Legg opp gulrøttene på en tallerken og topp med blandingen av urtebrødkrum og ristede solsikkefrø.