Shakshuka
Under 30 min
Ingredienser
Fremgangsmåte
Shakshuka har trolig jødisk opprinnelse og stammer fra Libya i Nord Afrika. Det er tradisjonelt en frokostrett i hjemlandet sitt, men spør du oss så er den like god til middag. Tilbered gjerne retten i en jerngryte – eller en stor panne som kan settes rett inn i ovnen, dersom du ikke har det kan du bruke en ildfast form, eller små porsjonsformer. Du vil ikke savne kjøttet i det hele tatt, og en enklere alt-i-ett form skal du lete lenge etter!
Steg 1
Varm ovnen til 200°C.
Steg 2
Varm en stor panne eller gryte med litt olje. Gjerne av jern eller noe som kan tåle å settes i ovnen. Stek løk, hvitløk og chili til det er blankt.
Steg 3
Tilsett tomatbåter, tomatpassata og bønner. Gi det hele et oppkok, vend inn basilikum og smak til med salt og pepper. Dersom gryten din ikke går inn i oven, fordel tomatsausen i små porsjonsformer eller en ildfast form.
Steg 4
Klekk eggene i formen/formene og stek i ovnen i ca 10 minutter til eggene har satt seg, men plommen fortsatt er litt rennende. Server gjerne med revet parmesanost på toppen.
Tips! Har du grønnsaksrester i kjøleskapet som synger på siste verset? Dette er den perfekte restemiddagen hvor du kan trylle bort det meste. Vi bruker kidneybønner i denne oppskriften, men du kan så klart erstatte disse andre bønner, kikerter, eller det du har i ditt eget kjøkkenskap.