Sensommersalat
Under 30 min
Ingredienser
Fremgangsmåte
Her har vi brukt vår sprø hjertesalat som base til en frisk og fargerik salat du enkelt slenger sammen til lunsjen, eller når du trenger en rask og god middag. Bøkerøkt Skinke og den smaksrike Vesterhavsosten får godt selskap av syrlige bringebær og søt melon. Resultatet er en herlig smakfull salat med både salt, syre og sødme!
Ikke glem den sprø toppingen av mandler og gresskarkjerner! Den kan du godt lage på forhånd og oppbevare på glass på kjøkkenbenken, så har du en snarvei til litt ekstra crunch i salater, over supper, eller over havregrøt.
Steg 1
Skyll og tørk hjertesalat, bringebær og agurk godt.
Steg 2
Del salaten i blader, agurken i skiver, og melonen i biter. Riv Vesterhavsost i tynne skiver.
Steg 3
Vend sammen salatblader, spinat, bringebær, melon, agurk og Vesterhavsost. Legg over skiver av skinke.
Steg 4
Røst skivede mandler og gresskarkjerner i en tørr panne over lav til medium varme, til de blir gylne og gir fra seg en nøtteaktig aroma. Strø over salaten. Ringle over litt olivenolje til slutt, om ønskelig.
Steg 5
Servér gjerne med hjemmelaget focaccia! Prøv for eksempel vår oppskrift på eltefri focaccia med soltørket tomat, oliven og rødløk.