Rotchips
Over 1 time
Ingredienser
Fremgangsmåte
Det er lettere enn du tror å lage chips av rotfrukt, utrolig godt er det også! Her har vi brukt rotgrønnsakene fra rotmiksen vår og valgt å fritere i nøytral olje. Du kan også bake de i ovnen, men da blir de litt mindre crispy.
Steg 1
Vask og skrell knollselleri, rødbete, gulbete, polkabete og pastinakk. Skjær rotgrønnsakene i så tynne skiver som mulig. Du kan bruke en kniv, en grønnsaksskreller eller en mandolin.
Steg 2
Varm frityrolje i en støpejernskjele. Oljen er klar til fritering når du kan holde skaftet på en tresleiv ned i oljen og det bruser lett rundt skaftet.
Steg 3
Fritér én og én type grønnsak om gangen, spar gjerne rødbetene til slutt, disse setter en del farge. Pass på å ikke ha for mange grønnsaksskiver i kjelen om gangen, da synker temperaturen på oljen og skivene vil ikke bli ordentlig sprø.
Steg 4
Når grønnsaksskivene har begynt å få en gylden farge rundt kanten, krymper litt og krøller seg er de ferdige. Overfør til et brett kledd med tørkepapir, la renne godt av.
Ha over i en bolle, strø over havsalt, vend godt sammen og nyt!
Tips! Er du glad i krydder er disse rotchipsene også kjempegode med for eksempel litt chilipulver, hvitløk eller curry!