Reinsdyr Bourguignon

Over 1 time

Reinsdyr Bourguignon, liggende

Ingredienser

8 porsjoner

Fremgangsmåte

En norsk vri på den klassiske kjøttgryta fra Burgund laget med reinsdyrstek og serveres med ovnsbakte rosmarinpoteter.

Steg 1

Stek bacon i en gryte, helst av jern eller keramikk. Ta baconet ut av gryten, mens du lar baconfettet bli igjen i gryten.

Steg 2

Stek deretter grove biter av reinsdyr i baconfettet, litt etter litt, så alt blir godt brunet. Ta ut kjøttet og sett til side.

Steg 3

Ha olivenoljen i samme kjele og stek løk og gulrot til de har fått farge. Ha kjøtt og bacon tilbake i gryten og rør inn melet. Tilsett vinen, tomatpuré, hvitløk og krydder. Kok opp og skru ned varmen. La det putre i 3 timer til kjøttet er nesten mørt. Etterfyll med vann om det reduserer for mye.

Steg 4

Forvarm ovn til 200 grader når det er litt over en time igjen på kjøttet. Del potetene på langs i to og bland alle ingrediensene i en ildfast form. Bak potetene i ca. 1 time til ønsket farge. Vend potetene et par ganger underveis i steketiden.

Steg 5

Smelt smør i en stekepanne sammen med urtebunten. Stek så deliktaesseløken til den får godt med farge, ha i soppen og stek til den er mør. Ha sopp og løk i gryten og server med potetene.

Produkter brukt i oppskriften

Andre middager