Pizzasnurrer med ost og skinke
Over 1 time
Ingredienser
Fremgangsmåte
Her er det bare fantasien som setter grenser; hva med pesto, sopp, litt revet gulrot i pizzasausen, tomater eller tynne strimler aubergine? Vi digger klassikeren med skinke og ost, men her er det bare å prøve seg frem og fylle pizzasnurrene med det du ønsker! Frys ned ekstra snurrer og legg de i matboksen til barna på morgenen så er de tint og klare til å nytes til lunsj.
Steg 1
Vend sammen mel og salt, sett til side.
Steg 2
Rør ut gjæren i vannet, og rør inn oljen.
Steg 3
Elt sammen mel og gjærblanding til en smidig deig, ca. 12 minutter. Dekk over deigen og la den heve på et lunt sted i ca. 45 minutter.
Steg 4
Velv deigen over på en godt melet overflate, og kjevle ut. Dette er en ganske myk og klissete deig, så bruk gjerne godt med mel når du arbeider.
Steg 5
Smør pizzasaus over pizzabunnen, og dryss over oregano. Del opp skinkeskivene i mindre biter og strø over bunnen. Riv osten, og strø halvparten over bunnen.
Steg 6
Rull pizzabunnen sammen fra langsiden, og del opp i pizzasnurrer. Sett snurrene på et stekebrett, dekk til, og la etterheve i ca. 30 minutter.
Steg 7
Strø over resten av osten, og stek snurrene på 220 grader, i ca. 15-20 minutter.
Tips!
Har du vært litt generøs med fyllet og snurrene blir vanskelige å steke én og én er disse supre å steke i en ildfast form, slik man gjør med kanelboller.