Håndrullet pici pasta med spinat

Over 1 time

Spinat pici staende

Ingredienser

ca. 2-3 porsjoner

Fremgangsmåte

En enkel, rask håndlaget pasta med spinat og uten egg som selv de minste kokkene i familien kan være med å lage! Servér med pesto, parmesan og røstede pinjekjerner.

Steg 1

Ha spinat i en kjøkkenmaskin og kjør et par ganger for å løse opp spinaten.

Spinat pici steg for steg 1

Steg 2

Tilsett mel og semolato, og kjør sammen til en fast deig. Massen vil først virke kornete, men kommer sammen etter ca. 5-10 minutter. Tilsett eventuelt en halv teskje vann om deigen virker for tørr til å samle seg.

Spinat pici steg for steg 2

Steg 3

Pakk inn, for eksempel i plastfilm, og la deigen hvile i kjøleskapet i ca. 30 minutter.

Spinat pici steg for steg 3

Steg 4

Mel en ren overflate meget sparsomt, kjevle ut deigen til dobbel størrelse, og skjær strimler med 1-2 cm tykkelse. Rull ut én og én strimmel til en tynn pølse på tykkelse med en tynn blyant. Oppbevar den ferdigrullede pastaen tildekket på et tynt lag pizzamel mens du ruller ut resten.

Spinat pici steg for steg 4

Steg 5

Kok pastaen al dente i lettsaltet vann, ca. 5 minutter. Ta av 0,5 dl pastavann, og sil så av resten av pastaen. Ha pastaen tilbake i kjelen sammen med pestoen og pastavannet, og rør sammen over medium varme til pesto og pastavann former en glatt saus.

Steg 6

Røst pinjekjernene i en tørr stekepanne over lav varme, og strø over pastaen sammen med et generøst dryss parmesan.

Produkter brukt i oppskriften

Andre middager