Pavlova med sjokoladeis og bær
Over 1 time
Ingredienser
Fremgangsmåte
Pavlova er en perfekt til dessert i middagsselskaper, i høytider eller så klart til 17.mai. I vår oppskrift har vi litt sjokolade i marengsen og topper den med iskrem, crunchy pistasjnøtter, friske bær og litt karamellsaus. Det er en ganske uslåelig kombinasjon spør du oss!
Steg 1
Tørk ut av vispebollen med litt sitronsaft. Gjør det samme med vispen, og slikkepotten du skal bruke. Sitronsyre er god på å fjerne fett, og hvis det er fettrester fra for eksempel oppvaskmaskin eller tidligere bruk i bollen og på utstyret så kan man risikere at marengsen ikke blir stiv når man pisker den. Du kan også bruke eddik, men vi foretrekker sitron.
Steg 2
Ha eggehvitene i bollen og pisk til et luftig skum. Tilsett sukkeret litt og litt mens du lar vispen gå. Ha i vanilje, og pisk til en stiv blank marengs.
Steg 3
Smelt sjokoladen, og la den avkjøles litt. Ringle over, og vend forsiktig inn i marengsen.
Steg 4
Kle et stekebrett med bakepapir, og legg på emner ved hjelp av to spiseskjeer. Lag en liten grop i midten av hver minipavlova og stek midt i ovnen på 100 grader varmluft, i ca. 2 timer.
Minipavlovaene er ferdig når de føles tørre og løsner lett fra bakepapiret. Skru av ovnen på slutten av steketiden, og la minipavlovaene avkjøle i ovnen 1 time, mens den blir kald. Eventuelt kan du servere minipavlovaene lune, så isen smelter litt.
Steg 5
Hvis du lager iskrem selv:
Pisk sammen eggeplommer, kakaomelk, kremfløte, frokostkaffe, sukker og vanilje i en tykkbunnet kjele. Varm opp over medium varme og la småputre ca. 5 minutter. Rør kontinuerlig mens massen tykner.
Steg 6
Når iskrembasen har konsistens omtrent som tynn yoghurt tar du den av varmen, og siler den over i en bolle. Bruk en finmasket sil. Avkjøl til romtemperatur og overfør iskrembasen til en iskremmaskin. La iskremen kjøre i ca. 30-60 minutter. (Eventuelt følg instruksjonene til din maskin.)
Steg 7
Legg en kule iskrem på hver minipavlova. Finhakk pistasjenøtter, og strø over sammen med ferske bringebær, og ringle over karamellsaus.