Påskebarer
Over 1 time
Ingredienser
Fremgangsmåte
Rågode påskeinspirerte barer med hasselnøttbunn, appelsinfyll og sjokoladetrekk. Perfekt på hytta, hjemme i stua eller i tursekken!
Steg 1
Kna sammen romtemperert smør, hvetemel, finhakkede hasselnøtter og melis. Kle kakeformen med bakepapir og trykk ut deigen i bunnen. Forstek bunnen på 175 grader, i ca. 10 minutter mens du lager fyllet.
Steg 2
Pisk sammen egg, sukker, appelsinsaft, finrevet appelsinskall, sitronsaft, vaniljesukker og hvetemel. Ta formen ut av ovnen, og sil fyllet direkte over bunnen. Sett formen inn i ovnen igjen, og stek i ca. 15-20 minutter. Fyllet skal være stivt og ikke disse når du beveger på formen. La avkjøle i formen.
Steg 3
Smelt sammen kokosolje og grovhakket sjokolade, og bre over avkjølt kake. La stivne i kjøleskapet i minst 1 time, helst over natten, og skjær så i barer. Oppbevares i lufttett boks i kjøleskapet i opp til en uke.
Tips!
Disse barene kan fryses, og oppbevares i fryser i opp til tre måneder.