Pannekaker med havregryn og chiafrø
Over 1 time
Ingredienser
Fremgangsmåte
Luftige, digge og mettende pannekaker med både havregryn og chiafrø. Topp med honning, syltetøy, friske bær, sirup, bacon, spekeskinke, noen skjeer kogurt eller vår gresk-inspirerte yoghurt, ost eller hvorfor ikke røkelaks og avokado! God frokost!
Steg 1
Bløtlegg chiafrøene i vann.
Steg 2
Smelt smøret i en kjele og skill eggene i plommer og hviter. Ha eggeplommene i en bakebolle. Eggehvitene sparer du til senere i oppskriften.
Steg 3
Pisk sammen eggeplommene og sukker. Rør inn melken etterfulgt av havregryn, mel, bakepulver og salt. Vend inn de bløtlagte chiafrøene og la røren hvile i kjølen i minst en times tid. Røren kan stå lengre, gjerne over natten.
Steg 4
Pisk eggehvitene stive og vend forsiktig inn i røren.
Steg 5
Stek små pannekaker i stekepanne på middels varme ca. 2 minutter på hver side.
Server pannekakene med ditt favoritt tilbehør - for eksempel honning, syltetøy, friske bær, sirup, bacon, spekeskinke, ost eller hvorfor ikke røkelaks og avokado!