Pannekaker med havregryn og chiafrø

Over 1 time

Pannekaker med havregryn og chiafrø, Tommy Andresen

Ingredienser

Ca. 12 pannekaker

Fremgangsmåte

Luftige, digge og mettende pannekaker med både havregryn og chiafrø. Topp med honning, syltetøy, friske bær, sirup, bacon, spekeskinke, noen skjeer kogurt eller vår gresk-inspirerte yoghurt, ost eller hvorfor ikke røkelaks og avokado! God frokost!

Steg 1

Bløtlegg chiafrøene i vann.

Steg 2

Smelt smøret i en kjele og skill eggene i plommer og hviter. Ha eggeplommene i en bakebolle. Eggehvitene sparer du til senere i oppskriften.

Steg 3

Pisk sammen eggeplommene og sukker. Rør inn melken etterfulgt av havregryn, mel, bakepulver og salt. Vend inn de bløtlagte chiafrøene og la røren hvile i kjølen i minst en times tid. Røren kan stå lengre, gjerne over natten.

Steg 4

Pisk eggehvitene stive og vend forsiktig inn i røren.

Steg 5

Stek små pannekaker i stekepanne på middels varme ca. 2 minutter på hver side.

Server pannekakene med ditt favoritt tilbehør - for eksempel honning, syltetøy, friske bær, sirup, bacon, spekeskinke, ost eller hvorfor ikke røkelaks og avokado!

Produkter brukt i oppskriften

Andre oppskrifter