Ostekake med browniebunn og solbærswirl

30min - 1t

Cheesecake brownie med solbaer, stående

Ingredienser

9 porsjoner

Fremgangsmåte

Ja, du kan faktisk få det beste fra begge verdener! Denne kaken har en seig og deilig browniebunn, et lag ostekake med kremost og på toppen en swirl av solbærsyltetøy som gir en syrlig friskhet til kaken. Den må bare prøves!

Steg 1

Først lager vi browniebunnen:
Mål opp hvetemel, bakekakao og bakepulver i en medium stor bolle. Sett til side.

Steg 2

Smelt smør i en kjele eller i mikrobølgeovn. Avkjøl et par minutter. Rør inn sukker i det smeltede smøret, tilsett vaniljeekstrakten og så eggene ett av gangen. Ha melblandingen over i smøret, og rør sammen til en tykk elastisk deig. Fordél i en bakepapirkledd stekeform på 20x20 cm.

Steg 3

Ostekake:
Pisk sammen romtemperert Philadelphia ost og sukker. Pisk inn egg og vanilje. Rør inn melet til slutt.

Steg 4

Bre cheesecakefyllet over browniebunnen og fordel små emner med solbærsyltetøy over. Snurr inn syltetøyet med en tynn pinne. Stek på 175 grader i ca. 40 minutter, til kaken er lett gylden. Avkjøl i formen, og la gjerne kaken overnatte i kjøleskapet før du serverer.

Produkter brukt i oppskriften

Andre oppskrifter