Nektarin- og blåbær cobbler
30min - 1t
Ingredienser
Fremgangsmåte
Cobbler, en sommerlig fruktpai, med blåbær og nektariner er en supergod kombinasjon av friskt, søtt og syrlig. Perfekt for varme sommerkvelder! Iskrem på toppen er så klart obligatorisk!
Steg 1
Skyll og tørk både nektariner og blåbær, og skjær nektarinene i tynne båter.
Steg 2
I en medium stor bolle visper du sammen sukker, vanilje, kardemomme, ingefær, maisstivelse, sitronskall og sitronsaft.
Steg 3
Vend inn nektarinene og blåbærene.
Steg 4
Vend sammen mel, sukker og bakepulver i en medium stor bolle. Kutt smøret i terninger, og jobb det inn i melblandingen med hendene til du får en smuldrete deig. Rør til slutt inn egget.
Steg 5
Smør en ildfast form/paiform med smør, og overfør fruktfyllet til formen, inkludert væsken.
Steg 6
Fordél deigen over i rustikke emner, la litt av frukten titte frem her og der. Stek på 190 grader i 30-35 minutter til deigen er gylden og fyllet bobler. La avkjøle ca. 10 minutter før du serverer så fyllet rekker å sette seg.
Steg 7
Servér med Kolonihagen vaniljeis med sjokoladebiter.
TIPS! Sett gjerne et stekebrett kledd med bakepapir på rillen under i ovnen i tilfelle fyllet bobler over.