Minestrone med gresskar og casarecce pasta

30min - 1t

Minestrone med gresskar og Casarecce pasta

Ingredienser

4-6 porsjoner

Fremgangsmåte

En varmende, kremete og smakfull minestrone-suppe som hele familien kommer til å digge! Vår oppskrift er med flaskegresskar, squash og cannellinibønner og grønnkål, men en minestrone er perfekt til å rydde opp i restene du har på kjøkkenet av grønnsaker, bønner, linser og pasta, så bruk gjerne det du har tilgjengelig.

Steg 1

Smelt sammen smør og olivenolje i en stor tykkbunnet gryte, over middels varme. Skjær løk, gulrot og selleri i mindre terninger og surr i fettet til grønnsakene er blanke og har begynt å mykne. Ca. 5 minutter.

Steg 2

Finhakk hvitløken og tilsett i gryten sammen med de tørre krydderne. Surr et par minutter.

Steg 3

Skrell flaskegresskaret, fjern frøene og grovhakk. Grovhakk også squash, og ha i gryten. Surr et par minutter.

Steg 4

Knus de hele tomatene lett med fingrene og tilsett i gryten sammen med hvite bønner og grønnsaksbuljong rørt ut i vann. Kok opp, og la suppen småkoke i ca. 30 minutter, rør en gang iblant. Smak til med salt og pepper.

Steg 5

Mens suppen koker kan du koke Casarecce i en separat kjele. Salt vannet godt, og kok i 12-13 minutter. Grovhakk grønnkålen, og rør inn i suppen. La koke i ytterligere 5 minutter, og rør inn Casarecce til slutt. Server med et dryss parmesan, og godt brød.

Tips!
Denne suppen kan fint fryses, og varer opp til tre måneder i fryseren.

Produkter brukt i oppskriften

Andre middager