Medisterkaker med rosenkålsalat, potetpuré og urtedressing
30min - 1t
Ingredienser
Fremgangsmåte
En smakfull og lettere middag med medisterkaker som er perfekt å lage til familien før julen setter inn for fullt! Potetpuré er kanskje ikke noe alle rekker å lage i en travel hverdag, men iblant trenger man en potetpuré utenom det vanlige! Ellers kan du så klart lage en litt enklere potetmos til denne retten for å få hverdagen til å gå opp.
Steg 1
Start med å bake potetene i ovnen med skallet på i ca. 45-50 på 200°C.
Steg 2
Mens potetene er i ovnen, bland sammen rødløk, sjalottløk, honning, olje, balsamico, salt og pepper til salaten med rosenkål og bakt løk.
Steg 3
Skjær av roten av rosenkålen og ”plukk” fra hverandre bladene. Kok opp en kjele med godt saltet vann. Kok rosenkålen i 10 sekunder og kjøl ned i iskaldt vann. Sil av vannet og tørk den av. Legg til side.
Steg 4
Når du tar ut potetene av ovnen kan du sette inn løkblandingen og medisterkakene dersom du ikke skal steke de i stekepanne. Løkblandingen stekes i ovnen i en ildfast form på 220°C i ca. 20 minutter. Det skal være litt ”brent” i kanten. Når du tar den ut vender du blandingen inn i snittet vårløk og rosenkål.
Steg 5
Tilbake til potetpureén! Smelt smøret og varm melken i en kjele. Skrell de bakte potetene og press de i en potetpresse. Ønsker du en helt glatt puré passerer du potetene også gjennom en finhullet sil. Rør inn smør- og melkeblandingen, og smak til med salt og pepper.
Steg 6
Varm medisterkakene i en stekepanne med litt smør i på middels til lav varme i ca. 15-20 minutter. Du kan også legge de i en ildfast form i ovnen samtidig som løken. Dekk de da gjerne med litt aluminiumsfolie.
Steg 7
Mens medisterkakene steker, lager du eple- og urtedressingen. Skrell eplet og skjær det i små terninger. Finhakk urtene og vend sammen med eple, olivenolje og sitronsaft. Smak til med salt og nykvernet sort pepper.
Server alt sammen og nyt juletiden!