Mac 'n Cheese med flaskegresskar og gulrot
30min - 1t
Ingredienser
Fremgangsmåte
Klassisk comfort food har fått en sunn og næringsrik vri! Her har vi nemlig gjemt nesten en halv kilo grønnsaker i en mild og deilig ostesaus laget med vår fyldige Gouda. Sausen blir både kremete og sødmefull, og retten passer perfekt som en enkel og god hverdagsmiddag, enten alene eller som tilbehør til våre røkte kjøttpølser.
Steg 1
Kok Casarecce som anvist på pakken. Sett til side.
Skrell gresskar og gulrot, og del i omtrent like tykke biter. Kok møre, ca. 15 minutter, avhengig av størrelse. Mos til puré med en stavmikser, eller i en blender. Sett til side.
Steg 2
Smelt smør i en tykkbunnet kjele, finhakk hvitløksfedd og surr noen sekunder. Rør inn hvetemel, surr i ca. 1 minutt, og spe med kraft og matfløte. Kok opp og la putre noen minutter til sausen har tyknet.
Ta sausen av varmen og rør inn grønnsakspuré, deretter ost. Rør til osten har smeltet, og du har en jevn saus. Opplever du at osten ikke smelter ordentlig kan du sette kjelen tilbake på varmen i noen minutter.
Steg 3
Smak til med salt, og vend deretter inn Casarecce. Jeg brukte 1 ts salt, men dette vil variere utifra hvilken kraft du bruker, så begynn i det små, og smak til med mer om nødvendig.
Steg 4
Ha over i en ildfast form, og strø over panko og grovhakkede gresskarkjerner. Stek på 200 grader i ca. 15-20 minutter, til toppingen er gylden og det bobler rundt kanten.
Steg 5
Servér mac n cheese til våre røkte kjøttpølser, gjerne med en frisk salat på siden.
Tips: Mac'n
cheese'en kan lages både én og to dager i forveien, og stekes ved
behov. Følg oppskriften, oppbevar tildekket i kjøleskapet, men vent
med å strø over panko og gresskarkjerner til formen skal i ovnen.
Har du småkresne spisere i hus kan både panko og gresskarkjerner
droppes.
Som en
variasjon, kan du også gjerne skjære pølsene i biter, steke og ha
dem i selve gratengen før du strør over topping!