Lynsyltet rødløk

Under 30 min

Bratwurst med syltet rodlok 1

Ingredienser

4-6 porsjoner

Fremgangsmåte

Syltet rødløk er fantastisk å ha i kjøleskapet og ta frem når du trenger det, det holder seg lenge, er lett å lage og er godt på alt fra pølser til salt og poké bowl! Vår variant lager du på under 30.minutter fra start til du kan bruke det på maten.

Steg 1

Ha alle ingrediensene i en liten kjele og pass på at rødløken er nesten dekket av væsken.

Steg 2

Varm opp til sukkeret er oppløst, da burde løken ha blitt litt bearbeidet og du kan røre rundt. Skru opp varmen og gi alt et lite oppkok.

Steg 3

Ta av varmen etter 1 minutts koking, sett til side, kjøl til romtemperatur og nyt!⁠

Steg 4

Huskeregel 1-2-3: ⁠

Så lenge forholdene forblir 1 del eddik, 2 deler sukker og 3 deler vann, kan du lage så mye syltelake du trenger.⁠

Tips! Sukkerlaken kan brukes til å sylte mer enn kun rødløk og så kan du tilsette forskjellige krydder, og eksperimentere med smaker! Agurk og dill er en skikkelig digg kombinasjon! Bruk fantasien!⁠

Produkter brukt i oppskriften

Andre oppskrifter