Lun salat med rein og ovnsbakte beter

30min - 1t

Lun salat med rein ytrefilet, stående

Ingredienser

2 porsjoner

Fremgangsmåte

Få ting smaker så godt sammen som rein og beter og denne lune salaten har vi også lagt til valnøtter, blåmuggost og en perfekt balansert vinaigrette. En uslåelig kombinasjon spør du oss! Ytrefilet av rein kan lages som beskrevet i oppskriften eller enda enklere, bruk restene fra middagen dagen før!

Steg 1

Vask og skrell betene, og legg dem i en ildfast form, eller på et stekebrett kledd med bakepapir.

Steg 2

Ringle over olivenolje, salt og pepper. Vend inn fersk timian. Stek på 200 grader, i ca. 30 minutter.

Steg 3

Lag en vinaigrette ved å ha honning, solbærsirup, balsamicoeddik og olivenolje i et glass med lokk, og rist godt sammen. Smak til med salt og pepper. Vend inn i salaten før servering.

Steg 4

Salt og pepre ytrefileten, og brun i litt olje på høy varme. Skru ned varmen og ha smør, timian og hele hvitløksfedd i pannen. Øs smeltet smør over fileten mens du steker. Bruk gjerne et steketermometer, og stikk i den tykkeste delen av kjøttet, pass på at den ikke er i nærheten av selve pannen.

Steg 5

Når termometeret viser ca. 50 grader skal fileten være rosa på innsiden. La hvile noen minutter før du skjærer skiver.

Steg 6

Ringle vinaigretten over salaten, og legg over bakte beter, og skiver med reinsdyrfilet. Smuldre over blåmuggost og nøtter.

Produkter brukt i oppskriften

Andre oppskrifter