Langtidsstekt ribbe
Over 1 time
Ingredienser
Fremgangsmåte
For deg som vil ha en smakfull, sprø ribbe og som vil smelte bort litt av fettet.
Steg 1
Gni ribben inn med salt, pepper og la den ligge i kjøleskapet i 2 døgn.
Steg 2
Varm ovnen til 80°C. Legg ribben på en langpanne. Legg en skål under midten av ribben for å bygge opp, det er viktig at man får en helling slik at fettet skal kunne renne av under steking og gi et sprøtt svor.
Steg 3
Tilsett litt vann i bunnen av langpannen, så får du også en deilig sky du kan servere til ribben.
Steg 4
Sett ribben inn i ovnen- for eksempel klokken 08.00 på morgenkvisten samme dag du skal servere. Ribben bør stå minst 10 timer. La ribben alternativt stå i ovnen over natten.
Steg 5
Omkring 1 time før servering - sett opp varmen til 180°C varmluft. La stå slik til ribben får farge.
Steg 6
La ribben hvile på kjøkkenbenken i ca. 20 minutter før servering.