Langtidsstekt ribbe

Over 1 time

Langtidsstekt ribbe staende

Ingredienser

8 porsjoner

Fremgangsmåte

For deg som vil ha en smakfull, sprø ribbe og som vil smelte bort litt av fettet.

Steg 1

Gni ribben inn med salt, pepper og la den ligge i kjøleskapet i 2 døgn.

Ribbe steg for steg 1

Steg 2

Varm ovnen til 80°C. Legg ribben på en langpanne. Legg en skål under midten av ribben for å bygge opp, det er viktig at man får en helling slik at fettet skal kunne renne av under steking og gi et sprøtt svor.

Ribbe steg for steg 2

Steg 3

Tilsett litt vann i bunnen av langpannen, så får du også en deilig sky du kan servere til ribben.

Ribbe steg for steg 3

Steg 4

Sett ribben inn i ovnen- for eksempel klokken 08.00 på morgenkvisten samme dag du skal servere. Ribben bør stå minst 10 timer. La ribben alternativt stå i ovnen over natten.

Steg 5

Omkring 1 time før servering - sett opp varmen til 180°C varmluft. La stå slik til ribben får farge.

Steg 6

La ribben hvile på kjøkkenbenken i ca. 20 minutter før servering.

Langtidsstekt ribbe steg for steg 4

Produkter brukt i oppskriften

Andre middager