Klassiske vafler
30min - 1t
Ingredienser
Fremgangsmåte
Klassiske vafler, med nydelig sprø skorpe, myk innside og deilig hint av kanel. Det perfekte lerret for hva enn du måtte ønske av topping! Prøv med klassikeren rømme og bær, eller test ut et av våre økologiske syltetøy, søtet med rørsukker.
Steg 1
Smelt smøret og sett til side på kjøkkenbenken mens du lager resten av røren.
Steg 2
Pisk sammen egg og sukker til en lett eggedosis. Rør inn kulturmelk, melk og vann.
Steg 3
Vend sammen hvetemel, bakepulver, natron og kanel, og pisk inn i eggedosisen til en klumpfri røre.
Steg 4
La røren svelle på kjøkkenbenken i ca. 20 - 30 minutter. Rør deretter inn smøret, og stek vafler i smurt vaffeljern.
Tips!
Vaffelrøre kan fryses! Oppbevar røren i en luftett beholder, og husk å ikke fylle beholderen helt
full, da væske utvider seg under frysing.
Ønsker du ekstra smakfulle vafler kan du legge til 1 ts ekte vaniljesukker og 0,5 ts kardemomme til røren.