Klassisk ribbe
Over 1 time
Ingredienser
Fremgangsmåte
For deg som mener at klassisk er klassisk av en grunn!
Steg 1
Gni ribben inn med salt og pepper, og la den ligge i kjøleskapet i 2 døgn.
Steg 2
Varm ovnen til 230°C. Legg ribben i en langpanne. Legg en skål under midten av ribben for å bygge opp, det er viktig at man får en helling slik at fettet skal kunne renne av under steking og gi et sprøtt svor.
Steg 3
Tilsett litt vann i bunnen av langpannen, så får du også en deilig sky du kan servere til ribben.
Steg 4
Dekk til langpannen med aluminiumsfolie, slik at det blir helt tett.
Steg 5
Sett ribben inn i ovnen til "damping".
Steg 6
Etter 1 time i ovnen, ta av aluminiumsfolien og senk temperaturen til 190°C.
Steg 7
La ribba steke ytterligere i 1-1,5 time. Skru deretter opp temperaturen til 250°C, til du ser svoren poppe opp. Følg med slik at du ikke svir svoren.
Steg 8
La ribben hvile på kjøkkenbenken i ca.20 minutter før servering.