Hvit bønnesuppe med sprø grønnkål og vesterhavsost
30min - 1t
Ingredienser
Fremgangsmåte
Å lage suppe av hvite bønner er supergodt! Ikke bare smaker det godt – det er også proteinrikt og gir en fløyelsfin, kremet konsistens når den blendes.
Steg 1
Kutt ingrediensene til suppen som beskrevet og varm ovnen til 170℃.
Steg 2
Varm en stor gryte med litt olje eller smør. Stek løk og hvitløk til det er blankt. Tilsett potetterninger, bønner og eventuelt litt fersk eller tørket timian, kvernet pepper, sitronsaft og grønnsaksbuljong. La det koke under lokk i 20 minutter.
Steg 3
Vask og fjern de grove stilkene på grønnkålen. Vend kålen i olivenolje sammen med litt salt. Spre ut grønnkålen over et stekbrett og stek en i ovnen i ca. 20 minutter. Vend gjerne på kålen et par ganger underveis.
Steg 4
Stek brødet gyldent i en stekepanne sammen med litt smør.
Steg 5
Når suppen er ferdig kokt etter 20.min, tilsett rømme og kjør glatt med en stavmikser eller kjøkkenmaskin. Juster med litt vann hvis du ønsker en tynnere suppe. Smak til med salt og pepper.
Steg 6
Server suppen med sprø grønnkål og godt med revet Vesterhavsost på toppen. Dypp brødet og nyt.