Hjemmelaget tomatsuppe

30min - 1t

Tomatsuppe med ovnsbakte tomater og egg 1

Ingredienser

2-3 porsjoner

Fremgangsmåte

Å lage tomatsuppe fra bunnen av tar ikke så lang tid som man skulle og så er det jo utrolig godt. Server gjerne med kokt egg!

Steg 1

Del tomater i to, og skrell hvitløksfeddene. Legg tomater og hvitløksfedd på et bakepapirkledd stekebrett, og stek på 200 grader i ca. 35 minutter.

Steg 2

Skjær løken i skiver og surr i litt olje. Tilsett timian, basilikum, salt og pepper og la surre i et par minutter. Tilsett de ovnsbakte tomatene og hvitløksfeddene, og hell over grønnsakskraften. Kok opp, og la putre i ca. 10 minutter. Finhakk en neve basilikum og tilsett helt til slutt.

Steg 3

Kjør suppen jevn med en stavmikser, eller i en blender. Del eggene i to, og dandér over suppen. Rør gjerne inn en skvett fløte og strø over fersk basilikum ved servering.

Tips!
Ikke alle tomater er like søte! Er suppen litt syrlig kan du smake til med 1 ts hvitt sukker eller honning mot slutten av koketiden.

Produkter brukt i oppskriften

Andre middager