Hjemmelagde kjeks med tranebær og timian
Over 1 time
Ingredienser
Fremgangsmåte
Sprø kjeks med søtsyrlige tranebær, pistasjnøtter, gresskarkjerner og nydelig hint av timian. Lag et deilig ostefat med hjemmelagede kjeks, en blanding av mildere og mer kraftige oster, fiken, druer og fenikkelsalami. Kjeksene passer godt med vår fyldige Vesterhavsost, eller vår karakteristiske blåmuggost, prøv deg frem og finn din favoritt!
Steg 1
I en medium stor bolle rør sammen siktet hvetemel, sammalt hvetemel, lettkokte havregryn, tørket timian, natron og salt. Sett til side.
Steg 2
I en liten bolle rør sammen vann, yoghurt og honning. Vend det våte godt inn i det tørre, og tilsett så pistasjenøtter, gresskarkjerner og tranebær.
Steg 3
Ha over i en bakepapirkledd brødform. Ønsker du litt høyde på kjeksene kan du korte ned lengden på formen ved å brette en kant av bakepapiret i den ene enden. Er bakepapiret tynt kan det være lurt å bruke en sperre i den enden for å hindre deigen i å renne utover. Husk at sperren må tåle ovnvarme.
Steg 4
Stek på 180 grader i ca. 30 minutter og la avkjøle helt. For å gjøre det enklere å skjære tynne skiver kan du nå legge brødet i fryseren 1-2 timer. Skjær tynne skiver av brødet og legg utover et bakepapirkledd stekebrett.
Steg 5
Stek på 120 grader i ca. 50 – 60 minutter, og avkjøl på rist. Kjeksene vil være sprø, og hardne ytterligere mens de avkjøler.
Tips! I disse kjeksene kan du variere med den tørkede frukten og de nøttene eller kjernene du liker best. Prøv for eksempel med våre solsikkekjerner eller sesamfrø, tørket aprikos og hasselnøtter.