Gyros med strimlet svinekjøtt
30min - 1t
Ingredienser
Fremgangsmåte
Få ting får frem sommerfølelsen slik som greske smaker på grillen, og her har vi laget den greske
klassikeren gyros! Et grillspyd med smak av hvitløk, oregano, timian og litt rosmarin. Sitronen imarinaden gir et deilig syrlig hint, og hjelper til med å gjøre kjøttet enda mørere. Servér i pitabrød med tzatziki og grønnsaker, eller hva med å teste ut vår oppskrift på greskinspirerte feta fries?
Vår økologiske og dyrevernmerkede svinenakke er perfekt på grillen, og er like saftig når den strimles, på grunn av den gode marmoreringen.
Steg 1
Skjær svinenakken i strimler og sett til side.
Steg 2
Finhakk hvitløk, og mal timian og rosmarin i en morter.
Steg 3
I en medium bolle har du olivenolje, sitronsaft, finhakket hvitløk, oregano, timian, rosmarin, salt og pepper. Tilsett svinenakken og vend godt sammen. Dekk til og la marinere i kjøleskapet i minst 3 timer, gjerne over natten.
Steg 4
Tre strimlene på grillspyd og grill først på direkte varme noen minutter, deretter på indirekte varme til gjennomstekt.
Steg 5
Servér i pita sammen med salat, rødløk, tomat, tzatziki og fries.
Tips!
Husk å legge spydene i vann i minst en halvtime før du skal ha på kjøttet, om du bruker grillspyd av tre.