Gyros med strimlet svinekjøtt

30min - 1t

Gyros staende

Ingredienser

Ca 4-5 porsjoner

Fremgangsmåte

Få ting får frem sommerfølelsen slik som greske smaker på grillen, og her har vi laget den greske
klassikeren gyros! Et grillspyd med smak av hvitløk, oregano, timian og litt rosmarin. Sitronen imarinaden gir et deilig syrlig hint, og hjelper til med å gjøre kjøttet enda mørere. Servér i pitabrød med tzatziki og grønnsaker, eller hva med å teste ut vår oppskrift på greskinspirerte feta fries?

Vår økologiske og dyrevernmerkede svinenakke er perfekt på grillen, og er like saftig når den strimles, på grunn av den gode marmoreringen.

Steg 1

Skjær svinenakken i strimler og sett til side.

Steg 2

Finhakk hvitløk, og mal timian og rosmarin i en morter.

Gyros steg for steg 1

Steg 3

I en medium bolle har du olivenolje, sitronsaft, finhakket hvitløk, oregano, timian, rosmarin, salt og pepper. Tilsett svinenakken og vend godt sammen. Dekk til og la marinere i kjøleskapet i minst 3 timer, gjerne over natten.

Gyros steg for steg 2

Steg 4

Tre strimlene på grillspyd og grill først på direkte varme noen minutter, deretter på indirekte varme til gjennomstekt.

Gyros steg for steg 3

Steg 5

Servér i pita sammen med salat, rødløk, tomat, tzatziki og fries.

Tips!

Husk å legge spydene i vann i minst en halvtime før du skal ha på kjøttet, om du bruker grillspyd av tre.

Produkter brukt i oppskriften

Andre middager