Gulrotkake med høstkrydder og kremostglasur

Over 1 time

Gulrotkake med høstkrydder 1

Ingredienser

6-8 porsjoner

Fremgangsmåte

I denne saftige gulrotkaken bruker vi våre egne gulrøtter, og varmende krydder som kanel, ingefær og kardemomme for å lage en fyldig og aromatisk høstkake. Så klart toppet med silkemyk og søt kremostglasur med hint av vanilje.

Steg 1

Smelt smør i en tykkbunnet kjele og rør inn hvitt sukker, brunt sukker og vaniljesukker.

Gulrotkake m høstkrydder, steg 1

Steg 2

Visp inn eggene.

Gulrotkake, steg 2

Steg 3

Sikt sammen hvetemel, bakepulver, natron, kanel, ingefær, nellik og kardemomme. Vend inn i eggeblandingen.

Gulrotkake Stories 1

Steg 4

Skrell og riv gulrøttene, og vend inn i kakerøren. Ha røren over i en bakepapirkledd brødform, og stek på 160 grader i ca. 55 – 60 minutter. Test med en prøvepinne, kaken er ferdig når pinnen kommer ut uten deig.

La stå i formen i ca. 5 minutter, vend deretter ut på en rist og la avkjøle helt.

Gulrotkake, steg 4

Steg 5


Pisk sammen smør, kremost og vanilje i en stor bolle.

Gulrotkake glasur 1

Steg 6

Sikt over melis, og vend inn i kremostblandingen. Pisk glasuren til den lysner og blir luftig.

Gulrotkake glasur 3

Steg 7

Bre over avkjølt kake. Pass på at kaken er helt avkjølt, hvis ikke vil glasuren smelte. Strø over for eksempel røstede nøtter og kokos for ekstra crunch.

Gulrotkake med høstkrydder 2

Tips! Ønsker du en ekstra frisk glasur kan du vende inn litt finrevet sitronskall.

Produkter brukt i oppskriften

Andre oppskrifter