Gulrotkake med høstkrydder og kremostglasur
Over 1 time
Ingredienser
Fremgangsmåte
I denne saftige gulrotkaken bruker vi våre egne gulrøtter, og varmende krydder som kanel, ingefær og kardemomme for å lage en fyldig og aromatisk høstkake. Så klart toppet med silkemyk og søt kremostglasur med hint av vanilje.
Steg 1
Smelt smør i en tykkbunnet kjele og rør inn hvitt sukker, brunt sukker og vaniljesukker.
Steg 2
Visp inn eggene.
Steg 3
Sikt sammen hvetemel, bakepulver, natron, kanel, ingefær, nellik og kardemomme. Vend inn i eggeblandingen.
Steg 4
Skrell og riv gulrøttene, og vend inn i kakerøren. Ha røren over i en bakepapirkledd brødform, og stek på 160 grader i ca. 55 – 60 minutter. Test med en prøvepinne, kaken er ferdig når pinnen kommer ut uten deig.
La stå i formen i ca. 5 minutter, vend deretter ut på en rist og la avkjøle helt.
Steg 5
Pisk sammen smør, kremost og vanilje i en stor bolle.
Steg 6
Sikt over melis, og vend inn i kremostblandingen. Pisk glasuren til den lysner og blir luftig.
Steg 7
Bre over avkjølt kake. Pass på at kaken er helt avkjølt, hvis ikke vil glasuren smelte. Strø over for eksempel røstede nøtter og kokos for ekstra crunch.
Tips! Ønsker du en ekstra frisk glasur kan du vende inn litt finrevet sitronskall.