Grønnsakslasagne
Over 1 time
Ingredienser
Fremgangsmåte
Denne lasagnen er så proppfull av gode smaker at vi nesten kan garantere at du ikke kommer til å savne kjøttet som en tradisjonell lasagne har. Ostesausen med Vesterhavsost er prikken over i-en. God middag!
Steg 1
Finhakk gulrot, selleri, løk og hvitløk. Grovhakk sopp.
Steg 2
Varm opp olivenolje i en tykkbunnet kjele, og surr gulrot, selleri og løk på medium varme i et par minutter til grønnsakene mykner. Tilsett sopp, hvitløk, oregano, timian og basilikum, og surr under omrøring i ca. 5-10 minutter, til soppen er halvert i volum. Ha tomatpuréen i gryta og rør rundt ett minutt eller to.
Steg 3
Del hver tomat i fire, og ha i gryta sammen med grønnsakskraft. Kok opp, og la putre i ca. 1 time og 15 minutter. Smak til med salt og pepper mot slutten av koketiden.
Steg 4
Smelt smør i en kjele, og rør inn melet. Surr et par minutter under omrøring, og pisk så inn melk. La putre ett minutt eller to til sausen tykner. Riv Vesterhavsost og vend inn i sausen. Smak til med salt og pepper.
Steg 5
Legg grønnsakssaus, ostesaus og lasagneplater i lag i en ildfast form. Begynn med litt grønnsakssaus, deretter lasagneplater, deretter ostesaus. Repeter til du har brukt alt av saus og lasagneplater.
Steg 6
Sett lasagnen i ovnen på 200 grader og stek i ca. 30 minutter. Når det er 10 minutter igjen av steketiden tar du formen ut av ovnen, strør over revet ost og setter formen inn i ovnen igjen.
La lasagnen avkjøle i formen ca. 5 minutter før du serverer. Servér gjerne med en frisk salat, og godt brød.