Grønn shakshuka med squash og spinat
30min - 1t
Ingredienser
Fremgangsmåte
Shakshuka med tomatsaus og aromatiske krydder er alltid populært på frokostbordet, men har du prøvd grønn Shakshuka? Her har vi byttet ut tomatsausen med squash og spinat, og toppet med avokado, koriander og vårløk. Fyldig, friskt og perfekt når du vil kose deg litt ekstra!
Prøv den gjerne med fersk pide (tyrkisk flatbrød), og hjemmelaget hummus.
Steg 1
Skjær squash i halvmåner, løk i strimler og vårløk i mindre biter. Finhakk hvitløk.
Steg 2
Ha olivenolje i en dyp stekepanne, og surr løk, squash, vårløk og hvitløk på medium varme i et par minutter. Tilsett krydder og rør et par ganger.
Steg 3
Ha over spinat, avhengig av hvor stor panne du bruker kan det hende du må tilsette spinaten litt og litt. Rør sammen med resten av grønnsakene, til spinaten har begynt å falle sammen.
Steg 4
Lag 4 groper i grønnsakene, og knekk over egg. Eventuelt kan du knekke ett og ett egg over en liten bolle, og helle over i hver sin grop.
Steg 5
Sett ned varmen, legg på lokk, og la steke til eggene er ferdige.
Steg 6
Vi foretrekker rennende plomme, men du velger selv hva du liker best. Rennende plomme vil ta ca. 5-6 minutter under lokk.
Steg 7
Server med skivet avokado, hakket koriander, fersk vårløk og en skvis sitron.
Tips!
Her kan du variere med de grønnsakene du liker; bytt for eksempel ut halvparten av spinaten med grønnkål, asparges eller sukkererter. Ønsker du et ekstra spicy kick kan du strø chiliflak over eggene, eller blande inn 1 ts cayenne i grønnsakene under steking.