Grillspyd med asiatisk vri
Under 30 min
Ingredienser
Fremgangsmåte
Svinekjøtt er fantastisk å bruke med marinader. I denne oppskriften lager du marinaden i forveien og lar kjøttet godgjøre seg og trekke til så mye smak som mulig frem til grilling eller steking. Så godt og så enkelt og fullt av smak! Servér med dampet ris med koriander, sweet chilisaus, og gjerne grillede grønnsaker eller en frisk salat.
Steg 1
I et litermål måler du opp soyasaus, honning, riseddik, appelsinsaft og limesaft.
Steg 2
Finhakk hvitløk og chili, skrell og finriv ingefær. Ha over i soyasausblandingen og rør sammen til en marinade.
Steg 3
Skjær indrefilet i tynne strimler, og bland med marinaden. Dekk til, og la marinere i kjøleskapet over natten.
Steg 4
Hvis du bruker trespidd er det lurt å la dem trekke i kaldt vann i en time før grilling. Træ strimlene på spidd, og grill på direkte varme i et par minutter på hver side. La spiddene grille ferdig på indirekte varme. Pensle med resterende marinade underveis.
Steg 5
Servér med dampet ris med koriander, sweet chilisaus, og gjerne grillede grønnsaker eller en frisk salat.