Grillspyd med asiatisk vri

Under 30 min

Grillspyd med asiatisk vri, stående

Ingredienser

ca. 6 grillspyd, avhengig av størrelse

Fremgangsmåte

Svinekjøtt er fantastisk å bruke med marinader. I denne oppskriften lager du marinaden i forveien og lar kjøttet godgjøre seg og trekke til så mye smak som mulig frem til grilling eller steking. Så godt og så enkelt og fullt av smak! Servér med dampet ris med koriander, sweet chilisaus, og gjerne grillede grønnsaker eller en frisk salat.

Steg 1

I et litermål måler du opp soyasaus, honning, riseddik, appelsinsaft og limesaft.

Asiatiske grillspyd steg for steg 1

Steg 2

Finhakk hvitløk og chili, skrell og finriv ingefær. Ha over i soyasausblandingen og rør sammen til en marinade.

Asiatiske grillspyd steg for steg 2

Steg 3

Skjær indrefilet i tynne strimler, og bland med marinaden. Dekk til, og la marinere i kjøleskapet over natten.

Asiatiske grillspyd steg for steg 3

Steg 4

Hvis du bruker trespidd er det lurt å la dem trekke i kaldt vann i en time før grilling. Træ strimlene på spidd, og grill på direkte varme i et par minutter på hver side. La spiddene grille ferdig på indirekte varme. Pensle med resterende marinade underveis.

Asiatiske grillspyd steg for stg 4

Steg 5

Servér med dampet ris med koriander, sweet chilisaus, og gjerne grillede grønnsaker eller en frisk salat.

Asiatiske grillspyd steg for steg 5

Produkter brukt i oppskriften

Andre middager