Flatbread Pizza
Over 1 time
Ingredienser
Fremgangsmåte
Vår favoritt hverdagspizza!
Steg 1
Det første du må gjøre er å lage pizzadeigen. Bland mel og salt sammen. I en bolle, bland vann, honning og gjær sammen, rør rundt og la det sitte i 10 minutter. Her skal gjæren begynne å spise sukkeret og lage litt skum.
Steg 2
Ha gjærmiksen og oljen over i bollen med mel og salt. Miks godt for hånd så deigen begynner å bli elastisk.
Steg 3
Smør en annen bolle med litt olje, ha deigen i bollen og dekk alt med et kjøkkenhåndkle. La det heve på et passelig varmt sted i 1 time.
Steg 4
Mens pizzadeigen hever lager du pizzasausen. Knus hvitløken og hakk den fint. Bland alle ingrediensene sammen og sett sausen i kjøleskapet.
Steg 5
Forvarm ovnen på 170 grader med undervarme og vifte.
Steg 6
Kutt opp ingrediensene som skal på pizzaen i ønsket tykkelse.
Steg 7
Kjevle ut deigen på bakepapir og la den hvile i 10 minutter. Forstek i ovnen i 10 minutter og stikk hull på bobler om de dukker opp. Ta ut pizzabunnen og la den kjøle seg ned før du fortsetter.
Steg 8
Smør på hvit pizzasaus. Ikke for mye, og gjerne 1-2cm fra kanten. Riv over vesterhavsost, ha så på garnityret. Fullfør med litt brie spredt over pizzaen.
Steg 9
Ha pizzaen i ovnen, bak til skorpen er mørk gylden og osten bobler, cirka 10 minutter. Ta ut, kutt i biter, dryss over litt basilikum og nyt!