Feta fries
Over 1 time
Ingredienser
Fremgangsmåte
Har du ikke har smakt feta fries enda, hva venter du på? Crispy potetstaver med deilig kremete, frisk topping av feta og urter er en fantastisk kombinasjon. Lag det som tilbehør til grillmaten om sommeren, for eksempel ved siden av våre pølser eller burgere.
Steg 1
Vask potetene godt, du trenger ikke å skrelle dem. Skjær potetene i staver, og la dem trekke i kaldt vann i ca. 20 minutter.
Steg 2
Skyll potetstavene 2-3 ganger, og tørk godt av. La potetstavene tørke ordentlig på et kjøkkenhåndkle eller et par ark kjøkkenpapir i en god halvtime.
Steg 3
Vend potetstavene sammen med olivenolje, oregano, hvitløkspulver og salt.
Steg 4
Spre utover et bakepapirkledd stekebrett og stek på 220 grader i ca. 20 minutter.
Steg 5
Ta brettet ut av ovnen, snu potetstavene, skru over på varmluft og stek i ytterligere 10 minutter. Sørg for at potetstavene har nok plass så de blir ordentlig sprø, stek gjerne i to omganger om det er dårlig plass på brettet.
Steg 6
Ta potetstavene ut av ovnen, og ha over i en stor bolle eller på et serveringsfat. Smuldre over fetaost, finhakket bladpersille og finhakket basilikum. Vend sammen, og server med tzatziki og sitronbåter.