Eltefri focaccia med soltørket tomat, oliven og rødløk
Over 1 time
Ingredienser
Fremgangsmåte
Vår beste focacciaoppskrift, luftig, saftig og sprø på toppen. Helt eltefri!
Steg 1
Rør sammen mel, tørrgjær og salt, og sett til side.
Steg 2
Løs opp honningen i det lunkne vannet, og rør væsken inn i melblandingen til du har en sammenhengende deig. Ta litt olje på hendene, og samle deigen. Dekk til bollen og sett den i kjøleskapet over natten.
Steg 3
Olje en slikkepott, eller hendene dine, og løsne deigen fra kanten av bollen. Brett deigen sammen et par ganger, og velt den over i en oljet form. Trykk deigen litt ut med fingrene, det gjør ingenting om den ikke når helt ut. Dekk til deigen og la den heve på et lunt sted i 3-4 timer.
Steg 4
Ringle litt olivenolje over deigen og lag fordypninger med fingrene. Strø over oliven, soltørket tomat, rødløk og fersk rosmarin, dytt litt ned i deigen. Strø over salt til slutt.
Steg 5
Stek på 220 grader i ca. 25-30 minutter, til focacciaen er gylden og sprø på toppen. Avkjøl et par minutter i formen, overfør deretter til en rist for å avkjøle helt.