Chocolate chip cookies
Over 1 time
Ingredienser
Fremgangsmåte
Finnes det egentlig noe bedre enn nybakte cookies rett fra ovnen? Disse cookiene blir herlig sprø rundt kanten, og deilig myke i midten, dessuten er de stappfulle av sjokolade og nøtter! Her kan du så klart være kreativ og prøve deg ut med forskjellige smakskombinasjoner.
Steg 1
Sikt sammen hvetemel, natron og salt, sett til side.
Steg 2
Pisk romtemperert smør hvitt, og tilsett brunt og hvitt sukker. Pisk luftig. Rør inn egg og vanilje.
Steg 3
Rør melblandingen godt inn i smørblandingen. Vend inn sjokolade og nøtter. Deigen vil være ganske fast. Dekk til deigen og la den hvile i kjøleskapet i minst 3 timer, gjerne over natten.
Steg 4
Varm ovnen til 175 grader. Sett emner av kjeksdeigen på en bakepapirkledd stekeplate, ha godt mellomrom, ca. 6 kjeks per plate.
Steg 5
Stek i ca. 12-15 minutter og avkjøl ca. 5 minutter på platen før du overfører til rist. Kjeksene vil være helt myke når de kommer ut av ovnen, men stivner etterhvert som de kjøles.
Tips! Prøv å røste pekannøttene i en tørr panne før du blander dem i cookiedeigen, for ekstra god og fyldig nøttesmak.