Bringebærsnurrer
Over 1 time
Ingredienser
Fremgangsmåte
Finnes det noe bedre enn fersk gjærbakst? Her har vi laget boller med en sommerlig vri; friske og søte sommersnurrer med ferske bringebær, og et hint av sitron! Perfekte å ha på lur til varme og late sommerdager, nytes for eksempel med en iskald boks av vår Sparkling sitron limonade.
Steg 1
Gni sammen sukker, vaniljesukker og finrevet sitronskall for å frigjøre de aromatiske oljene i
sitronskallet.
Vend sammen hvetemel, sukkerblanding og tørrgjær i en stor bolle.
Steg 2
Rør inn egg og melk, hold gjerne tilbake litt av melken og se hvor mye du trenger etter et par minutters elting.
Elt i ca. 10 minutter, på medium hastighet, spe med mer melk eller vann om deigen virker for tørr.
Steg 3
Skjær smøret i terninger og elt inn litt og litt. Når alt smøret er eltet inn skrur du hastigheten opp, og elter i 5-10 minutter til du har en glatt og jevn deig.
Steg 4
Dekk til bollen, og la heve på et lunt sted i 45-60 minutter.
Steg 5
Rør sammen smør, sukker, finrevet sitronskall og sitronsaft i en liten bolle.
Steg 6
Mel en overflate sparsomt, og kjevle ut deigen til et rektangel. Smør fyllet over deigen, og strø bringebær over halvparten av deigen.
Steg 7
Brett sammen rektangelet på midten, kjevle over en gang eller to, og skjær av strimler.
Steg 8
Vri hver strimmel i en spiral, snurr spiralen to ganger rundt over hverandre, og knyt sammen ved å trekke enden av deigen over kanten og ned i midten.
Steg 9
Sett på et bakepapirkledd stekebrett med god avstand, ca. 6 boller per stekebrett. Dekk til og la etterheve i ca. 30-45 minutter.
Steg 10
Pisk sammen egget og pensle bollene.
Steg 11
Stek på 180 grader i ca. 15-20 minutter. La avkjøle et par minutter på brettet før du legger bollene forsiktig over på en rist for å avkjøle helt.
Ønsker du litt ekstra søtt kan du ringle over smeltet hvit sjokolade eller melisglasur ved servering.
Tips!
Bollene kan fint fryses og lunkes i ovnen et par minutter når du får lyst på noe godt!