Bakeriet

Vårt håndverksbakeri

I Ekebergskrenten finner du vårt eget økologiske håndverksbakeri. Her er det høyt tempo og mye som skal bakes, men det som går sakte er selve bakingen. Flere av brødene våre tar tre dager fra vi bløtlegger kornet, til det kommer ferdigstekt ut av ovnen. Sånn er det å droppe snarveier. Bakervarene våre er håndverksprodukter, bakt med omtanke og kjærlighet av bakere med høye faglige krav til seg selv, smaken og kvaliteten. 

Det er naturen som lager de beste råvarene. Derfor baker vi brød og bakervarer på økologiske råvarer , produktene er 100 % økologisk og vi foretrekker å bruke mel fra økologiske produsenter som jobber med regenerative prinsipper. Det er ingen snarveier når det kommer til håndverksbrød. Det krever mer av bakerne som hver dag må balansere kornets styrke med eltetid, og forstå helheten i bakeprosessen fra jord til bord.
 

Image002

Historien

Vi var lei av brød med utallige tilsetningsstoffer. Hvor vanskelig kan det være å starte bakeri? Sammen med to franske bakere i 2009 bestemte vi oss for å finne det ut! Det hele startet i et lite lokale på Sinsen i Oslo.  Ryktet gikk fort, og snart leverte vi 100 % økologiske brød til restauranter, kantiner og butikker. 

Bakeriet flyttet derfor til større lokaler på Lilleborg hvor vi også hadde et lite bakeriutsalg. Her tenkte vi at det var plass til bakeriet i evig tid, med masse ekstra plass til å kunne holde bakekurs for alt fra barnehage til surdeigskurs for viderekommende. Lite visste vi den gangen at vi noen år senere skulle inn i REMA1000 med brød, som resulterte i nok en flytting. I dag er bakeriet med sine  dedikerte medarbeidere lokalisert i fine lokaler i Ekebergskrenten sammen med resten av gjengen i Kolonihagen.
 

Kolonihagen bakeri håndlagde brød

Økologisk glutenfritt bakeri

Våren 2021 fikk Kolonihagen Bakeri mulighet til å utvikle glutenfrie rundstykker for REMA 1000. De to gode og næringsrike glutenfrie produkter med en base av havre, har teamet på Kolonihagen Bakeri, brukt lang tid på å utvikle. Og de er helt avhengig av ny teknologi og utstyr som normalt ikke er å finne i et bakeri . Et glutenfritt bakeri ble bygget i rekordfart våren 2021 og fra slutten av september kunne man finne de glutenfrie havrestykkene i butikk. Men vi kunne jo ikke "bare" lage rundstykker når vi først var i gang! Vi er veldig stolte over å ha et ferskt glutenfritt brød i butikkhyllene i tillegg til et fryst et. Jobben fortsetter med å lage enda flere glutenfrie produkter!
 

Kontakt: bakeri@kolonihagen.no

Tlf: 41 50 02 78

Ordreportal for bedriftskunder: klikk her