Varm ovnen til 220°C.

Kok ternet potet i vann, uten salt. Saltet kokevann gir potetpuré limete konsistens. 

Spre sopp og purre på et stekebrett. Vend inn litt smør, olje salt og pepper. Bak i ovnen til soppen er stekt og purren har falt sammen.

Bland sammen ingrediensene til vinaigretten. 

Kutt den hele svin ytrefileten i skiver på ca. 1,5 cm tykkelse. Tørk av skivene med litt kjøkkenpapir og krydre med salt og pepper. 

Varm en panne med litt olje. Stek ytrefiletskivene i 3–4 minutter på hver side til de har fått fin farge. Hell over eplevinaigretten i pannen og la kjøttet hvile i 5 minutter. OBS! Det er viktig at kjøttet er gjennomstekt. Er du i tvil, kutt skivene i to etter kjøttet har hvilt. 

Sil av vannet på potetene og mos til en puré med melk og smør. Smak til med salt og pepper.

Server svin ytrefilet med eple- & sennep vinaigrette, potetpuré og bakte grønnsaker. 

Tid: 40  minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


700 g potet, skrelt/ternet
1 dl melk K
2 ss smør K

1 pk svin ytrefilet
300 g aromasopp, skivet
1 purre, skivet

vinaigrette
½ sitron, saften
1 ss sennep K
1 ss honning K
2 ss olivenolje K
1 eple, skrelt og ternet

salt & pepper K


K = fra kjøkkenskapet