Enten du plukker den selv, finner den i middagskassen din fra oss eller kjøper fra en utvalgt butikk – så er ramsløken antagelig en av landets beste matskatter. Kjent som Nordens hvitløk kan den brukes til det meste og er utrolig næringsrik. Ikke la fantasien stanse deg! Se også her for Kolonihagens topp 3 måter å bruke ramsløk på.

SLIK GJØR DU:

Finhakk ramsløk og bland med yoghurt. Smak til med salt, pepper og en klype sukker. La dressingen stå og utvikle smak til resten av maten er klar. (Se tips for litt ekstra smak!)

Kutt tomat, paprika og squash i grove biter. Finhakk eller riv ingefær.

Varm en stekepanne med litt olje. Stek squash og paprika til det er mykt. Tilsett tomat, ingefær og bland det hele sammen. Legg grønnsaksblandingen i en bolle og sett til side.

Tørk pannen ren med litt tørkepapir og varm den opp på nytt, på høy varme med litt olje.

Når pannen er varm, og nesten oser, tilsett det strimlede oksekjøttet. Nå er det kjempeviktig at du lar kjøttet ligge helt i fred slik at det får en fin stekeskorpe. Vend på kjøttet først når det er godt brunet.

Kjøttet er ferdig når det har fått en god skorpe på begge sider. Senk så varmen på stekeplaten og tilsett grønnsaksblandingen. Varm opp det hele og smak til med soyasaus og eventuelt litt honning.

Server woken med ramsløksdressingen.

Tid: 30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4



½ beger yoghurt
5 gr ramsløk
salt og pepper*
sukker*
eventuelt sitron* (se tips)

½ bit ingefær
1 tomat
1 paprika
1 squash
1 pk strimlet oksekjøtt fra Brødrene Ringstad
2 ss glutenfri soyasaus*
2 ss honning*