Sett ovnen på 200°C.

Fordel gresskar på et bakebrett og vend inn litt olje, salt og pepper. Bak i ovnen i ca. 30 minutter til de er myke.

Varm en stor gryte med litt olje. Fres løk og sopp til det er mykt og gyllent. Tilsett ingefær og hvitløk og chili, og la det frese et minutt. Tilsett vann og buljongterning. Kok opp og tilsett grønnkål og paprika. La det koke til paprikaen er myk. Smak til med soyasaus.

Mens kraften koker: Varm en panne med litt olje, tilsett rødkål og stek til den begynner å få farge. Tilsett vann og eddik, og la det koke til den har blitt myk. Fjern fra varmen og tilsett tofuterninger. Smak til med salt og pepper.

Kok nudlene etter anvisning på pakken.

Anrett nudlene på tallerken, øs over kraft med grønnsaker og serv- er med den lune kålsalaten.

Tid: 40 min


1 pk soba nudler

Wok
1⁄4 gresskar, med skall, små terninger
150 g aromasopp, i fine skiver
1 løk, grove terninger
1 liten bit (10 g) ingefær, finrevet på rivjern
2 fedd hvitløk, finrevet
1 rød chili, uten frø, finhakket
7 dl vann
1 grønnsaksbuljongterning*
1 pk grønnkål, i fine strimler
1 gul paprika, strimler
1 rød paprika, strimler
1⁄2 dl soyasaus*

Rødkålsalat
1⁄2 rødkål, i superfine strimler
1 dl vann
2-3 ss eddik*
1 pk tofu, små terninger

olje til steking*
salt og pepper*